Kod tri lica pronađene opojne droge, a pet vozača odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom vikenda, lišili su slobode tri lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i pet lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, policijski službenici lišili su slobode lice A.T. iz Ilidže, kod kojeg je pronađena određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, te lice M.M. iz Banjaluke, kod kojeg je pronađena određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“.

Kod lica D.B. iz Brčkog je pronađena određena količina bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu „Spid“ i improvizovana cigareta tzv. džoint u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“.

Lica N.G. i Z.Ć. iz Banjaluke, te D.D. iz Prijedora, Z.I. iz Kozarske Dubice i A.L. iz Dervente, lišena su slobode jer su prilikom zaustavljanja i kontrole vozila kojima su upravljala odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

PU Banja Luka
Foto – ilustracija