Ritam Evrope je je Međunarodno takmičenje za učesnike od 14. do 21. godine na kojem učestvuju gradovi i opštine iz Republike Srpske.

Uporedo se održava i u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji i prvi put je organizovan 2017. godine.

Takmičenje će se održati 27. septembra u Palama, direktan prenos je u 20h na RTRS.

Ove godine učestvuje 12 lokalnih zajednica iz Republike Srpske.

Gradonačelnik Slobodan Javor prepoznao je ovo takmičenje, te je isti finansijski i promotivno podržao.

Grad Prijedor već 3 godine uzastopno učestvuje u Ritmu Evrope.

Ove godine Grad Prijedor na takmičenju će predstavljati: Tijana Tripić, Kalina Odicki, Milica Đurašinović i Teodora Davidović.

Grad Prijedor na žrijebanju, koje se održalo u Palama, izvučen je za 4. poziciju na takmičenju, odnosno on će četvrti nastupiti “PJESMA POD REDNIM BROJEM 4” i predstavljaće Francusku sa pjesmom “Voilá” od Barbare Pjević Pravi.

Pjesma od Barbare Pjević, poznata kao Barbara Pravi, “Voilá” (Voala) u prevodu “Evo” je šansona – pjesma francuske muzičke tradicije, balada i radi se o kvalitetnoj francuskoj pjevačici, kompozitorki, kantautorki, koja nosi korijene sa ovih prostora.

Predstavnica Francuske učestvovala je sa ovom pjesmom na Evroviziji 2021. godine i bila je na 2. mjestu.

Predstavnici, odnosno grad koji pobijedi, dobija za nagradu putovanje u zemlju koju predstavlja i pobjednik Ritma Evrope naredne godine biće domaćin ovog takmičenja.

Po završetku takmičenja 5 najboljih predstavnika gradova/opština iz RS se takmiči sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom u Budvi i on je pobjednik Balkana u Ritmu Evrope Do sada održana su 3 Boot kampa u Kulturnom centru na Palama, gdje su predstavnice imale probe sa najboljim muzičkim trenerima i producentima iz Srbije.

Slanjem SMS poruke na broj 091 510 720 „PJESMA POD REDNIM BROJEM 4“, dana 27.09.2024. godine od 20.00 časova direktno na RTRS-u, glasate za predstavnice Grada Prijedor za najbolju pjesmu Ritma Evrope.