Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je posjetio preduzeće “Vodovod” a.d. Prijedor.

U razgovoru sa direktorom Dragoslavom Kabićem bilo je riječi o stabilnosti u radu ovog gradskog preduzeća i planovima za naredni period.

Gradonačelnik je ovom prilikom konstatovao da je riječ o firmi koja nema nikakvih dugovanja i pozitivno posluje i finansira od vlastitih prihoda.

On je izrazio zadovoljstvo što građani ni u jednom momentu nisu osjetili nedostatak vode u gradu tokom dugog sušnog perioda tokom ljeta.

“Naime, nije bilo nikakvih problema u snabdijevanju grada vodom iako su radili sa 70 odsto kapaciteta, tako da sve gore navedeno može biti primjer drugim preduzećima kako se domaćinski posluje i vodi firma koja ima stotinu zaposlenih radnika”, poručio je Javor.

Direktor “Vodovoda” a.d. Prijedor Dragoslav Kabić izazio je zadovoljstvo zvaničnom posjetom gradonačelnika te istakao da su u toku ove godine, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske, povećali cijenu rada, a što nije uticalo na poslovanje preduzeća.

“Rekonstrukcija vodovodne mreže na području Prijedora se odvija planski, a finansiranje istog sredstvima budžeta grada Prijedora i Investiciono – razvojne banke Republike Srpske”, naglasio je Kabić i dodao da se naplata vode kreće između 95 i 100 odsto što pokazuje zadovoljstvo potrošača i popularnu cijenu usluga.

Ova prva zvanična posjeta preduzeću “Vodovod” a.d. Prijedor bila je prilika da se gradonačelnik upozna i sa sistemom za praćenje i upravljanje pumpnih stanica, te sistemom za praćenje nivoa vode u rezervoarima i pritiska vode u vodovodnoj mreži.

prijedorgrad.org