Omarska: Sloga Trn 2:1

Jaćimović ‘29, Rosić ‘90+3 – Kuruzović ‘88
Sudija: Dejan Smiljić (Banjaluka)
Gledalaca: 300
Žuti kartoni: Gojić (Omarska) Pilipović, Miladinović, Milinović (Sloga T)

Omarska
Zgonjanin, Rosić, Gojić, Panić (Zdjelar), Krecelj (Lajić), Grahovac, Anđić, Jaćimović, Nišić L, Nišić Đ, Vračar (Rastoka)
Trener: Velimir Stojnić

Sloga Trn
Gašić, Grozdanić (Grujić), Pilipović, Koprivica, Javorac (Golić), Stanković, Vuković (Đukanović), Kuruzović, Gavrić (Savatić), Miladinović, Tomičić
Trener: Predrag Majkić.

Kako se i očekivalo, Sloga iz Trna se pokazala kao najkvalitetniji protivnik ekipi Omarske i tek golom u 93.minutu Omarska je došla do osme prvenstvene pobjede.

Istina, mora se reći da je utakmica odigrana po veoma teškom terenu, zbog obilnih padavina dan ranije, pa je na terenu viđena uglavnom teška borba bez mnogo prilika.

Omarska je imala terensku inicijativu od početka utakmice, ali su se gosti organizovano branili.

U 17. minutu velika šansa za Rosića.

Golman Sloge Gašić i Pilipović su se sudarili u šesnaestercu, lopta se odbila ka golu, tu se našao Rosić ali nije uspio zahvatiti loptu bilo kojim dijelom tijela i lopta je na volšeban način odskočila i otišla iznad prečke.

Ipak, Omarska je povela u 29. minutu.

Lazar Nišić je idealno centrirao sa lijeve strane, a Jaćimović glavom sa peterca trese mrežu Sloge.

Do kraja poluvremena Omarska je imala nekoliko poluprilika, Sloga je jednom opasno zaprijetila, ali ostalo je 1-0 za Omarsku.

U drugom poluvremenu nije viđeno mnogo uzbuđenja sve do samog finiša, a onda prava bura.

Omarska je i u drugom poluvremenu imala inicijativu, gosti su se branili i čekali priliku za kontranapad.

Dva puta su i izveli opasne kontranapade, ali u oba slučau napadači su bili neprecizni i nisu pogodili okvir gola.

Sa druge strane, Omarska je plela mrežu oko gola Sloge, ali bez mnogo pravih prilika.

Ipak valja izdvojiti priliku Panića, kada se našao sam pred Gašićem, ali je oklijevao i dozvolio da Koprivica izblokira njegov šut. Takođe Rastoka je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta fijuknula pored lijeve stative.

I onda, bura u finišu.

U 88.minutu, sudije su očigledno pogriješile i jedan aut dosudile za goste umjesto za Omarsku.

Gosti su izveli aut, lopta je došla do Kuruzovića koji je šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, ali je lopta nezgodno odskočila, iznenadila golmana Zgonjanina i zakoprcala se u mreži Omarske.

Tako su gosti izjednačili u 88. minutu uz velika negodovanja igrača i stručnog štaba Omarske, te domaće publike.

Omarska je nakon toga krenula stihijski prema golu Sloge.

Kad je već djelovalo da će utakmica završiti podjelom bodova, Lajić je sa centra poslao loptu u šesnaesterac gostiju, tamo ju je primio Rosić i iz okreta zatresao mrežu Sloge te donio pobjedu Omarskoj.

Izazvalo je to veliko oduševljenje na tribinama, pravu euforiju, a sa druge strane gosti su protestvovali smatrajući da se Rosić aktivirao iz ofsajda.

Sve u svemu, očekivano teška utakmica u kojoj je Omarska dosta teško slavila, ali ipak zasluženo, jer je imala više od igre i više prilika, a gosti su se čvrsto držali, ali imali su samo jedan šut u okvir gola i postigli jedan pogodak.

Omarska je tako zadržala prvo mjesto na tabeli, a u sledećem kolu gostuje kod Naprijeda u Banjaluci, u derbiju kola, protiv ekipe koja je trenutno uz Omarsku u najboljoj formi.

I na kraju da spomenemo i da se zahvalimo vjernoj grupi navijača okupljenoj oko kafe bara ”Šumadija” u Jokićima, koji svake godine finansiraju troškove jedne domaće utakmice, pa su tako platili troškove odigravanja današnje utakmice. Hvala.

FK Omarska