Danas je asfaltirana dionica puta Petrov Gaj – Trnopolje u dužini 1.550 metara.

Pored ovoga, biće asfaltirana i dva putna pravca u Orlovcima i Garevcima, od po tri stotine metara.

Ukupna vrijednost radova je 470.000 KM, rekao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, prilikom obilaska radova.

Dodaje da je zahvalan republičkim vlastima koje su im izašle u susret i obezbijedile finansijska sredstva.

“Asfaltiranje ove dugoočekivane dionica puta, prioritet je ne samo kadа govorimo o Trnopolju, već i o Petrovom Gaju i generalno ovom području kojem gravitiraju mnoga domaćinstva. Ovo je dobar pokazatelj da lokalna vlast u Prijedoru prepoznaje problematiku naših sugrađana i primjer je dobre komunikacije sa mještanima. S njima razgovaramo, slušamo njihove prijedloge i usaglašavamo prioritete. Trudili smo se da radimo i realizujemo sve ono što naši građani iznesu”, rekao je Javor.

Mještanin Trnopolja Željko Karajica rekao je da se, kao koordinator ispred JP “Putevi Republike Srpske”, založio da se Gradu, preko izvođača radova, pomogne da se završi ova dionica asfaltnog puta.

Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”.

Direktor Radenko Crnogorac rekao je da će narednih dana biti završeno preko dva kilometra puta.

To se odnosi na putnu dionicu Petrov Gaj – Trnopolje u dužini 1.550 metara, širine kolovoza pet metara, te na dvije dionice puta u naseljima Garevci i Orlovci od po 300 metara.

“Ovaj put je inače klasifikovan kao kategorija regionalnog puta, tako da su, u saradnji sa republičkim nivoom, gradske vlasti omogućile da se ova dionica dovede u pristojno stanje”, istakao je Crnogorac.

kozarski.com