SNSD je proglasio izbornu pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Slobodana Javora, koji se zahvalio građanima na podršci, rekavši da ih neće iznevjeriti.

“Prijedor može da bude primjer mnogim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Trudili smo se da izbori prođu u fer i korektnoj borbi i u tome smo uspjeli. Trideset dana imali smo jednu zdravu politiku i postigli smo ono što smo željeli, a to je da politiku vratimo u skupštinske klupe, tamo gdje se ona i vodi. Politika se ne vodi na ulici, politika se ne vodi na društvenim mrežama. U našem gradu bio je rekordan broj kandidata, 459 za Skupštinu grada Prijedora, a nismo imali niti jedan problem tokom cijele kampanje. Izborni dan je prošao bez incidenata, a to me raduje”, naglasio je Javor.

Po njegovim riječima, grad Prijedor ide naprijed, a građani su prepoznali četiri godine rada, truda, jedne iskrene, zdrave i odgovorne politike.

“Ovo je ekipa sjajnih ljudi iz SNSD-a, odbornika, delegata, kandidata. Mogu da kažem da imamo najbolji i najjači tim i da ćemo u naredne četiri godine imati najveći klub odbornika. Očekujem preko 23 odbornika u skupštinskoj većini. Drago mi je što je izborni dan prošao u najboljem mogućem redu i idemo dalje graditi Prijedor, po mjeri svih građana”, poručio je Javor.

Dodaje da predstoji sastanak s koalicionim partnerima na kojem će se sagledati šta je prioritetno da se uradi u narednom periodu.

“Mi imamo zacrtane ciljeve, ostali su započeti infrastrukturni projekti. Jako je važno da sve projekte koje smo započeli, realizujemo. Imamo dosta zahtjeva naših sugrađana za rješavanje pojedinih infrastrukturnih problema u mjesnim zajednicama. U tom pravcu ćemo se kretati i već sutra se vraćamo na teren da razgovaramo s našim sugrađanima”, rekao je Slobodan Javor i naglasio da je postignut istorijski rezultat za SNSD u Prijedoru.

Po njegovim riječima, SNSD vodi zdravu politiku i vratili su glas odlučivanja u mjesne zajednice.

“Građani su se uvjerili u mnogo projekata koji su realizovani, upravo zahvaljujući prijedlozima mještana. Mještani najbolje znaju probleme svojih sela i nastavićemo da ih slušamo i razgovaramo s njima”, obećao je Javor.

kozarski.com