Prema preliminarnim podacima, SNSD je osvojio 8.331 glas za Skupštinu grada Prijedora na više od 97 odsto obrađenih biračkih mjesta. Slijedi Ujedinjena Srpska sa podrškom 2.706 birača, Potkozarski narodni pokret sa 2.461, Narodna partija Srpske sa 2.341, pa SDS sa 1.856 glasova. Iza njih je SPS, SP i SDP. Slobodan Javor iz SNSD-a osvojio je 18.056 glasova za gradonačelnika Prijedora, a Maja Dragojević Stojić iz SDS-a 9.906.

U SNSD-u ističu da su prezadovoljni rezultatima koje su postigli ne samo oni već i njihovi koalicioni partneri, a očekuju da će imati oko 29 odbornika u skupštinskoj većini.

Nakon sinoćnjeg proglašenja pobjede i slavljeničke atmosfere u Izbornom štabu SNSD-a, danas najavljuju neke od planova za naredni period.

“Početkom naredne godine raspisaćemo izbore za savjete mjesnih zajednica. To nam je jako važno da bi sami građani odlučivali o prioritetima u svojim naseljima. Izbori će biti održani najkasnije u martu, a svakako nam je cilj da sve započete projekte završimo u što kraćem vremenskom periodu”, rekao je Slobodan Javor novinarima.

“Kada poredimo Prijedor prije četiri godine i sad, vidimo da je mnogo manje problema. U svim mjesnim zajednicama realizovano je mnogo toga, a nastavićemo istim intenzitetom naredne četiri godine. To podrazumijeva konkretnu komunikaciju, razgovor s našim sugrađanima i rješavanje problema”, poručio je Javor.

On je ponovo izrazio zadovoljstvo ubjedljivom pobjedom SNSD-a za gradonačelnika i Skupštinu grada.

“Grad Prijedor je krenuo uzlaznim putem, a to su naši sugrađani i te kako prepoznali i nagradili. Raduje me što je koalicija funkcionisala besprijekorno”, istakao je Javor.

kozarski.com