Željeznički most u Gomjenici, koji je nekad davno služio za saobraćaj uskotračne pruge prema Drvaru, usljed dotrajalosti stvarao je mnogobrojne probleme za mještane ovog naselja.

Danas će oni da odahnu, jer je počelo uklanjanje mosta. Po riječima mještana, razlozi za to su višestruki.

“Uvijek smo strahovali od pada mosta, jer je bio nakrivljen. Kada god bi pale jače kiše, most bi doveo do poplave i gledali smo šta će se desiti s njim, hoće li se urušiti. Takođe smo strahovali da neko od djece ne padne s mosta, jer se djeca igraju u neposrednoj blizini. Hvala Gradskoj upravi, jer mnogo nam znači uklanjanje ovog mosta”, rekao je Saša Topola, mještanin Gomjenice.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Aleksandar Šobot izjavio je da je za raniju realizaciju projekta problem predstavljala pripremna dokumentacija, kao i specifičnost samih radova.

“Mi smo, kao Gradska uprava, sproveli sve procedure što se tiče saglasnosti, smjernica i na koji način ukloniti most. Konačno smo došli i do realizacije ovog projekta. U toku je uklanjanje i kompletna demontaža mosta i radovi će biti gotovi kroz par dana. Time stavljamo tačku na most koji je stvarao veliku prijetnju za stanovnike Gomjenice”, izjavio je Šobot.

Radove izvodi firma “Neomet montaža” iz Prijedora, a vrijednost projekta je oko 20.000 KM.

kozarski.com