U Gradskoj upravi Prijedor danas je organizan prijem za Konstantina Šipku, osmogodišnjaka koji se već u tim svojim mladim godinama može pohvaliti sa brojnim medaljama koje je osvojio baveći se sportskim penjanjem.

Naime, Konstantin Šipka je prvak Republike Srpske u sportskom penjanju, inače član Penjačkog kluba “Adrenalin” Prijedor.

NJegov trener Draško Anđelić ističe da Konstantin trenira već tri godine u ovom klubu.

“Počeo je od najmanje grupe uzrasta do šest godina, gdje je bio prvak, sada je u grupi do osam godina i opet je prvak u svojoj kategoriji, a još kad smo bili pri Planinarskom savezu, a i sada u Savezu sportskog penjanja Republike Srpske koji je osnovan ove godine sa sjedištem u Prijedoru,, Konstanin redovno osvaja medalje”, izjavio je Anđelić.

On je rekao da je ovaj mladi sportista u ovoj godini već bio na tri takmičenja i da ima dva prva mjesta i jedno drugo.

“Uskoro krećemo na Balkansko prvenstvo u Grčku i to ispred Saveza iz Federacije BiH i na tom prvenstvu penjača u ekipi gdje sam ja selektor, Kosta je u svojoj grupi jedini ispred BiH i jedini iz Prijedora, sa još tri djevojčice iz Republike Srpske i dvoje iz Federacije”, rekao je Anđelić.
Inače, Konstantin je bio pobjednik u svojoj grupi D8 na Penjačkom takmičenju Republike Srpske, drugo kolo, koje je u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada održano 12. maja u Prijedoru.

Konstantin je medalje počeo da osvaja još u vrtiću u okviru Kluba ekstremnih sportova “Albatros”.

“Volim penjanje i treniranje u sali, a volim i da se takmičim”, kaže osmogodišnji Konstantin Šipka.

U ime gradonačenika, ovog mladog perspektivnog sportistu primila je u Gradskoj upravi Olivera Brdar Mirković, načelnica Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku koja je ovom prilikom istakla da se grad ponosi ovako uspješnim mladim ljudima.

“Iskreno vjerujemo da će Grad i u budućnosti naći načina da podrži ambicije i ovog i drugih mladih ljudi koji su se opredijelili da im sport bude više od igre i rekreacije”, izjavila je Brdar Mirković.

Prijem za mladog Konstantina Šipku organizovan je u okviru programa kojim Grad Prijedor obilježava Nedjelju djeteta.

prijedorgrad.org