U toku su radovi na hitnoj sanaciji dijela krova prijedorske bolnice „Dr Mladen Stojanović“.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miroslav Bijelić za „Kozarski vjesnik“ kaže da su radovi počeli u ponedjeljak jer je uprava bolnice kao najveći problem prepoznala prokišnjavanje krova.

Riječ je o površini od 1.200 kvadrata iznad operacionog bloka i intenzivne njege.

„Kada budu obilnije padavine imamo problema sa prodorom vode u određene dijelove objekta. Ovo smo identifikovali kao najkritičniji dio objekta i zato smo hitno reagovali. Ušli smo u proceduru raspisivanja tendera krajem juna, trebalo je da prođu dva mjeseca zbog žalbenog roka i sad praktično zavisimo od vremena, koristimo svaki sunčani dan da bi radili na sanaciji ovog dijela krova“, rekao je Bijelić.

On je dodao da se istovremeno radi na pripremi svega što je neophodno za rekonstrukciju čitavog objekta bolnice.

„Projekat rekonstrukcije ide i mi očekujemo u ovom mjesecu nastavak razgovora i pripremu projektne dokumentacije. To je nešto u čemu kao grad moramo biti uporni i moramo to dovesti do kraja je to nije stvar ni pojedinca ni bolnice, to je stvar čitave regije i svih građana“, poručio je Bijelić.

Bijelić je zahvalio Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS koje je odobrilo sredstva za hitnu sanaciju dijela krova.

kozarski.com