Tradicionalno, mališani Dječijeg vrtića “Radost” u okviru Nedjelje djeteta dolaze na prijem u Gradsku upravu kako bi gradonačelniku uručili poziv da prisustvuje njihovom maskenbalu i sa njima prošeta gradom.

Vršilac dužnosti direktora ove predškolske ustanove Maja Vojnović istakla je da se za tu šetnju po gradu djeca sa velikom radošću pripremaju kako bi svojim kostimima predstavili šta je ono što vole i čemu se raduju i vesele.

“To im je jedan od interesantnijih događaja, ali kako za njih tako i za nas starije da to sve izvedemo u najboljem redu”, izjavila je Vojnovićeva.

Ona je dodala da se vaspitači trude da osmisle i brojne druge aktivnosti kako bi mališanima dočarali tu Nedjelju djeteta i učili ih o značaju poštovanja ličnosti i prava svakog djeteta.

U ime gradonačelnika Slobodana Javora mališane iz Dječijeg vrtića “Radost” ugostila i poziv za maskenbal primila načelnica Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković.

Ona je je istakla da joj je bila čast da među prijemima koji su danas bili povodom Nedjelje djeteta u Gradskoj upravi ugosti i najmlađe sugrađane i sa radošću prihvatila poziv, a koji će prenijeti gradonačelniku, da isprate njihovu šetnju gradom odjeveni u likove junaka svojih bajki i dječijih priča.

prijedorgrad.org