Povodom Nedjelje djeteta danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem za učenike Osnovne škole “Dositej Obradović” koji su imali prilike da se upoznaju sa radom Gradske uprave, kao i Skupštine grada.

Direktor Osnovne škole “Dositej Obradović” Dubravka Rađenović istakla je da se ovogodišnja Nedjelja djeteta, koja se obilježava pod sloganom “Igrajmo se, učimo i rastimo” i ove godina podrazumijeva niz aktivnosti u školama i vrtićima i u našem gradu kao u cijeloj Republici Srpskoj kojima se malo više govori o pravima i potrebama djeteta.

“Dogovorili smo se da njihova aktivnost ove godine bude posjeta Gradskoj upravi kako bi se upoznali sa načinom rada i kako se donose određene odluke u Skupštini grada, tako da je ova aktivnost za nas zaista imala koristi i njima saznanja, a s druge strane oni su došli spremni, oni su došli sa svojim potrebama, tako da je komunikacija danas između djece i Gradske uprave bila zaista na jednom lijepom nivou”, rekla je Rađenovićeva.

Potpredsjednica Skupštine grada Azra Pašalić izjavila je da su danas bili počašćeni posjetom djece koju je upoznala sa radom Skupštine, sa radom odbornika i kako oni donose odluke koji su u interesu grada, a između ostalog i u njihovom interesu.

“Rekli smo im da dobro uče, da budu dobro građani, da bi oni kasnije, kad narastu, bili u ovim našim skupštinskim klupama, a oni su nam izrecitovali nekoliko svojih pjesmica koje su nas potakle da im kažemo da Grad Prijedor daje stipendije ako dobro uče i da će im svakako biti podrška i dalje tokom školovanja”, izjavila je Pašalićeva nakon prijema.

prijedorgrad.org