Galerija “Sreten Stojanović” bila je domaćin likovne radionice za djecu na otvorenom, povodom Nedjelje djeteta. Mališani iz vrtića “Miki i Mini” crtali su kredama po pločniku, dok su učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” imali priliku da po prvi put slikaju na platnu na štafelaju.

“Inače volim da slikam u slobodno vrijeme, a ovo je veoma lijepo iskustvo za mene. Prvi put slikam ispred prijedorske galerije”, rekla je trinaestogodišnja Marija Davidović.

Ovo je i dobar povod da se među mladima otkriju likovni talenti, rekao je direktor Galerije Boris Eremić. On je podsjetio da Prijedor važi za grad slikara, pa je, kako je rekao, logično da u Nedjelji djeteta sve institucije učestvuju u tom kreativnom, umjetničkom fonu.

“Galerija već godinama, u saradnji s Gradskom upravom Prijedor, pomaže u organizaciji manifestacija u okviru Nedjelje djeteta. Ovog puta su nam u posjeti mališani iz vrtića ‘Miki i Mini’ i učenici OŠ ‘Dositej Obradović’ zajedno sa svojim profesorom, slikarom Zoranom Radonjićem. Očekujemo lijepo druženje u ovom kreativnom, šarenom ambijentu, a rezultati će se vidjeti već u četvrtak na izložbi u Pozorištu Prijedor”, naveo je Eremić.

kozarski.com