Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ organizovala je u Prijedoru književno veče posvećeno književniku Nenadu Milkiću.

Sa željom da se knjige ovog autora što više približe čitaocima, književno veče nazvano je „Knjiga iz bloka“, što do sada nije bilo u Prijedoru.

“Ovo jeste prvi ovakav događaj u Prijedoru. Generalno, u Republici Srpskoj imali smo, mislim samo u Kosarskoj Dubici slično književno veče. Nama je najbitnije, što je i cilj Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” da Milkićeve knjige dopru do što većeg broja ljudi”, istakao je Saša Vignjević iz organizacije.

Nenad Milkić je do sada napisao više knjiga zasnovanih na istinitim događajima o stradanju srpskog naroda devedesetih godina prošlog vijeka.

Naslovi romana kao što su “Kolona”, “Kosti”, “Poslednja straža”, “Bersmrtni bataljon”, “Zov karaule” mnogo toga govore sami za sebe, a autor kaže da je zadovoljan prijemom knjiga kod čitalaca.

“Za desetak godina koliko se ozbiljnije bavim pisanjem, održano je preko 200 promocija mojih romana. Knjige su dobro primljene s obzirom na teme koje obrađujem. Svoje knjige zasnivam prije svega na istinitim pričama, na ispovestima ljudi koji su preživjeli određene događaje. Na osnovu priča o stradanju našeg naroda tokom devedesetih godina prošlog vijeka pišem romane. U Republici Srpskoj je svakako najbolje prošao roman “Kosti” koji je 2021. godine proglašen za najbolji roman. Takođe i roman “Kolona” imao je veliki odjek u javnosti i kod čitalaca”, rekao je Milkić.

Pored prethodnih Milkićevih ostvarenja, promovisan je i roman za djecu “Bajka o azbuci”.

Autor ističe da je motiv za pisanje ove knjige želja da se djeci vrati ljubav prema ćirilici kako ne bi bila zaboravljena kao staro srpsko pismo.

Književno veče je imalo humanitarni karakter, a prikupljena sredstva biće usmjerena za djelovanje Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

kozarski.com