OMARSKA: GORICA
Nedjelja, 13.oktobar u 14:30

Omarska u nedjelju po prvi put u svojoj istoriji dočekuje ekipu Gorice iz Šipova. Može se reći nakon kratke prvenstvene pauze, jer su utakmice desetog kola koje su se trebale igrati proteklog vikenda pomjerene na srijedu zbog tragedije u Jablanici, a potom je utakmica NAPRIJED – OMARSKA na zahtjev domaćina pomjerena na 23.oktobar.

Omarska je lider na tabeli sa 4 boda prednosti i utakmicom manje. Ekipa je spremna, vrijedno radi čitavo vrijeme, a ekipi se priključio i Nikola Marmat, od koga se očekuje da bude značajno pojačanje. Problem je i dalje jedino teren koji je u lošem stanju, ali bez obzira na teren Omarska ima zaista mnogo razloga za optimizam.

Sa druge strane, u goste nam dolazi ekipa Gorice. Ekipa za respekt u kojoj nastupaju Peno, Sakan, Malinović, Radulović, igrači velikog renomea. Pojedini su dugo godina igrali i u Premijer ligi BiH. Istina je da su sada u poznijim igračkim godinama, ali i dalje su među najboljim igračima lige. Gorica je već nekoliko sezona u vrhu druge lige zapad i klub je već neko vrijeme na svom vrhuncu.

Ipak, za razliku od Omarske koja nema problema sa kartonima, Gorica je oslabljena jer zbog kartona neće nastupiti Radulović i Gračanin. Bez obzira na to, Omarska sa puno respekta dočekuje Goricu, željna da na svom terenu pruži dobru partiju, nastavi pobjednički niz i obraduje vjerne navijače.

FK Omarska