Načelnik Policijske uprave /PU/ Prijedor Dragan Milojica izjavio je danas da je niko neće biti zaštićen u predmetu koji se vodi po prijavi Boška Kragulja iz Prijedora da ga ja fizički napao sugrađanin Nikola Pašagić zbog navodne krađe glasova, a obojica su bili kandidati Socijalističke partije za odbornike u Skupštini grada Prijedora na izborima održanim 6. oktobra.

Prijedor: U toku istraga o fizičkom napadu, biće ispitani i navodi o krađi glasova

On je naveo da su u zgradu policije dovedeni i saslušani i oštećeni i izvršilac i svaki svjedok kojeg je oštećeni spomenuo.

„Nemojte nikad pomisliti da mi, zato što neko obavlja neku funkciju u gradu, njega nećemo pozvati i obraditi. Samo da to bude vrlo jasno. Svaki predmet, ko god da je na nekoj funkciji ili neki političar, će biti priveden i ispitan kako je to zakon nama omogućio. Nikad neće se desiti da to mi propustimo iz tog razloga“, rekao je Milojica na redovnoj mjesečnoj konferenciji za medije u Prijedoru.

On je pojasnio da se u prvi mah slučaj činio kao prekršaj, ali da je uz određenu dokumentaciju tužilac kvalifikovao krivično djelo tjelesna povreda.

„Nemam sad podatak da li je dostavljen, ali će biti dostavljen tužilaštu na njihov dalji rad i eventualne smjernice za dodatno preduzmanje mjera po tom predmetu, ako ih bude“, dodao je Milojica.

Načelnik sektora kriminalističke policije Goran Karan rekao je da će o eventualnim motivima i razlozima dalje tužilac eventualno nalagati mjere policiji ili neće.

„To je nesporna situacija. Mi tu ne krijemo ništa, apsolutno, ni u tom predmetu, ni u bilo kojem drugom predmetu. Znači, predmet se obrađuje, drago mi je što ga prihvatilo tužilaštvo, znači da dokazi postoje“, naglasio je Karan.

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru ranije je saopštilo da slučaj koji se desio 10. oktobra u restoranu „Mont“ u Prijedoru ima elemente krivičnog djela tjelesne povrede, a da će tužilaštvo istražiti i navodnu krađu glasova koja se vezuje sa ovaj slučaj.

SRNA/www.prijedordanas.com