Na stadionu „Poljana“ odigrana je humanitarna utakmica između ŽFK “Sloga” Prijedor i ŽFK “Borac” Banja Luka a završena je rezultatom 0:0.

Cilj utakmice bilo je prikupljanje novčanih sredstava od prodaje ulaznica kako bi se pomoglo porodicama iz poplavljenih područja BiH.

“Poprilično sam zadovoljna igrom, jer cure su dale svoj maksimum. Utakmica je humanitarnog karaktera i drago mi je da nas je publika podržala u velikom broju”, rekla je Ana Daničić iz ŽFK “Sloga” Prijedor.

Iz ŽFK „Borac“ poručuju da je zadovoljstvo igrati za jedan ovako plemenit cilj.

“Zahvalila bih se domaćinu na pozivu. Utakmica jeste završana rezultatom 0:0, ali na ovakvim utakmicama rezultat nije u prvom planu. Što se tiče moje ekipe, igra je bila korektna, tako da smo zadovoljni i uvijek ćemo se odazvati na pozive ove vrste”, rekla je fudbalerka “Borca” Vladana Barać.

Iz „Sloge“ kažu da su ponosni na kadetkinje ovog kluba koje su došle na ideju o humanitarnoj utakmici.

“Zahvalio bih se Omladinskom klubu ‘Berek’ koji nam je izašao u susret i ustupio nam teren bez ikakve nadoknade. Hvala i Ženskom fudbalskom klubu ‘Borac’ Banja Luka koji je našao vremena da odigramo ovu utakmicu. Povod jeste žalostan, ali se nadam da ćemo prikupiti određena sredstva i da ćemo tim ljudima pomoći na bilo koji način”, rekao je Zoran Petković, jedan od trenera Ženskog fudbalskog kluba “Sloga” Prijedor.

U ovom klubu namjeravaju nastaviti s prikupljanjem dobrovoljnih priloga za porodice iz poplavljenih lokalnih zajednica kako kroz prodaju članskih kartica, tako i kroz pomoć u vidu odjeće, obuće, prehrambenih i higijenskih potrepština.

Sva prikupljena sredstva će biti uplaćena na žiro račun.

kozarski.com