Ekipa FSA Prijedor prekinula je niz od tri poraza u prvenstvu Druge lige RS – Grupa “Zapad”.

Pobjedom nad ekipom Čelinca izabranici trenera Bašića “preskočili” su dva konkurenta u donjem dijelu tabele i popravili bodovni saldo.

Iako to pomalo čudno izgleda, može se slobodno reći da je prelomni trenutak susreta bilo isključenje kapitena domaćih Nemanje Marinovića u 26. minuti.

Sudija Tomić mu je dodijelio dva žuta kartona zbog prigovora i vrijeđanja u svega nekoliko sekundi i pokazao mu put u svlačionicu.

Treba reći da su do tog trenutka gosti bili bolji tim na terenu, a da su Prijedorčani, osim neiskorištene odlične prilike indisponiranog Kneževića malo šta pokazali.

Međutim, igrač manje na terenu kao da je “probudio” neki inat kod domaćih da zaigraju organizovanije i bolje dok je sa tribina izgledalo kao da je ekipa Čelinca prestala da igra.

Igrala se 32. minuta kada je sudija pokazao na penal za FSA Prijedor nakon što je jedan igrač gostiju igrao rukom u šesnaestercu.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Mile Kovačević koji je rezantnim udarcem pogodio mrežu na ovoj utakmici odličnog golmana Vojvodića.

Ispostaviće se da je ovaj pogodak bio dovoljan za tri boda domaćima iako je u nastavku meča bilo nekoliko dobrih prilika.

Knežević je u drugom dijelu igre izašao sam pred Vojvodića ali nije pogodio mrežu, kao ni njegovi saigrači koji su u par navrata imali priliku da riješe utakmicu prije kraja.

Sa druge strane gosti su napadali pomalo neorganizovano pa nisu ni stigli do izjednačenja.

Na kraju minimalna ali zaslužena pobjeda FSA Prijedor.

FSA Prijedor: Čelinac 1:0 (1:0)

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 50
Sudija: Bojan Tomić (Gradiška)
Strijelac: Kovačević u 32. minuti iz penala
Žuti kartoni: Marinović, Paspalj, Krneta, Stegić, Zmijanjac (FSA Prijedor), Dubravac, Tomić, Krminac (Čelinac)
Crveni karton: Nemanja Marinović (FSA Prijedor) u 26. minuti (dva žuta kartona)

FSA Prijedor
Zmijanjac, Golić, Kovačević, Marinović, V.Mršić (Drljača), Knežević, Vujčić, Stegić, M.Mršić, Lizdek (Krneta), Paspalj (Milinković)

Čelinac
Vojvodić, Dakić (Bojić), Kutić, Dubravac, Bajić, Tomić (Babić), Stojanović, Babić, Krminac, Peulja, Jagodić

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com