Brdo: Omarska
Subota, 19.oktobar u 14:30

Nakon kiksa protiv Gorice, Omarskoj slijede dva teška gostovanja, prvo u subotu protiv ekipe Brda, a potom već u srijedu gostovanje kod Naprijeda u Banjaluci. Remi protiv Gorice nije pokolebao Omarsku, svi su svjesni da se ne mogu baš sve utakmice pobjediti i da će se dešavati i remiji i porazi. Činjenica je da bi dvije pobjede na ova dva gostovanja skoro pa garantovale jesenju titulu. Bitno je da se dobro trenira i da se nastavi sa dosadašnjim igrama pa će ponovo biti pobjeda.

Nadamo se da ćemo se već u subotu vratiti na pobjednički kolosijek. Gostujemo kod ekipe Brda u Hambarinama, na terenu gdje smo do sada uvijek pobjeđivali u prvenstvenim utakmicama i to uglavnom veoma ubjedljivo. Brdo je ove sezone najprijatnije iznenađenje prvenstva i trenutno se nalaze na drugom mjestu sa 4 boda manje od Omarske i utakmicom više. Što se tiče sastava Brda, radi se o uigranoj ekipi koja je dugo na okupu, pojačana sa tri Brazilca koja su dodatno uticali na kvalitet ekipe.

Ipak, smatramo da je Omarska kvalitetnija ekipa i nadamo se da će teren u Hambarinama biti dobar i omogućiti da obe ekipe igraju fudbal. Omarska u ovu utakmicu, kao i u svaku, ulazi bez bilo kakvih kalkulacija, napadački i sa željom da ostvari i devetu prvenstvenu pobjedu.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 14:30 na stadionu u Hambarinama, pa očekujemo mnogo navijača Omarske i da se naši fudbaleri osjećaju kao kod kuće.

Međusobni susreti

Omarska je do sada sa Brdom odigrala samo četiri prvenstvene utakmice. Zanimljivo je da smo uvijek igrali u sezonama u kojima je Omarska osvajala titulu šampiona. Na svom šampionskom putu u Područnoj ligi sezoni 2007/08 slavili smo oba puta. U gostima 2-0, a kod kuće posebno ubjedljivo 5-0. Potom smo se ponovo susreli u sezoni 2012/13 ovaj put u okviru Regionalne lige. Omarska je ubjedljivo slavila u Hambarinama 6-1, a Brdo se revanširalo u Omarskoj zabilježivši prvu pobjedu 2:0. Ipak, treba reći da je taj susret odigran kad je Omarska već obezbjedila titulu, pa je ekipa Omarske ”izduvala” pred tu utakmicu.

2007/08 5-0 2-0
2012/13 1-3 6-1
2019/20 6-1

FK Omarska