Za 11 lica osumnjičenih za proizvodnju i promet droga, koji su uhapšeni u višemjesečnoj akciji Policijske uprave Prijedor kodnog naziva “Roma”, danas ističe pritvor, rečeno je Srni u Vrhovnom sudu Republike Srpske.

U dva navrata produžavan je pritvor za lica D.R, V.V, B.S, G.H, D.J, O.K, D.V, S.M, M.U, M.K i I.L, najprije u Okružnom sudu u Prijedoru, a potom u Vrhovnom sudu Republike Srpske, i trajao je ukupno šest mjeseci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru podsjećaju da po Zakonu o krivičnom postupku u istrazi više nije moguće produžiti pritvor, te navode da istraga nije završena.

“Predmet je jako složen, određena su vještačenja koja su obimna i komplikovana i koja nisu završena”, rekla je danas Srni vršilac dužnosti glavnog tužioca u ovom tužilaštvu Slađana Marić.

U akciji “Roma” 23. aprila uhapšena su i lica D.K. i M.J. iz Prijedora, te B.K. iz Banjaluke koja su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor puštena da se brane sa slobode.

U akciji je pronađena laboratorija za uzgoj marihuane sa 209 stabljika indijske konoplje, 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, šest automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

srpskainfo.com – SRNA