Članovi Etno-društva “Srpski sokolovi Kozare” Urije – Prijedor ugostili su ovih dana prvog solistu Nacionalnog ansambla “Kolo” i umjetničkog direktora KUD-a “Oplenac” iz Topole, Miloša Vulovića.

Vulović je u repertoar “Sokolova” uvrstio autorsku koreografiju Igre iz Pčinje.

Do saradnje između “Sokolova” i Vulovića došlo je zahvaljujući brojnim uspješnim nastupima prijedorskog etno-društva na festivalima širom Srbije.

Kako je rečeno, saradnja s Milošem Vulovićem je još jedan vid zbližavanja Srba iz Republike Srpske i Srbije.

“Verujte da je svaki vid saradnje i svaki vid povezanosti Srba iz Republike Srpske i Srbije kroz razmene materijalnog i nematerijalnog dobra uvek dobro došao. Naročito ako govorimo o kulturnoj razmeni i bogatstvu razmene narodne tradicije sa ovog podneblja i Srbije”, istakao je Vulović.

Etno-društvo “Srpski sokolovi Kozare” Urije – Prijedor trenutno okuplja 160 članova kroz tri folklorne, četiri pjevačke i jednu muzičku sekciju.

“Saradnja sa Vulovićem predstavlja rezultat učestvovanja i uspjeha našeg društva širom Republike Srbije. Naime, mi smo učestvovali na veoma značajnim manifestacijama zahvaljujući kojima je i došlo do saradnje sa jednim od najpoznatijih igrača na teritoriji Republike Srbije”, rekao je Miljan Banović, predsjednik Etno-društva “Srpski sokolovi Kozare” Urije – Prijedor.

Iz ovog društva naglašavaju da je čast sarađivati sa Vulovićem koji će postaviti svoju koreografiju, koja je ujedno šesta po redu u izvođenju “Srpskih sokolova Kozare”.

“Čast je ugostiti Miloša Vulovića, čije ime ne trebamo mi veličati, jer je on to već sam učinio svojim radom i trudom. Kao umjetnički rukovodilac želim da pozovem još članova da nam se pridruže kako bismo zajedno napredovali. Svaka nova koreografija i svaki novi korak koji jedan igrač nauči za pet godina treba da se prenese na neku mladu i novu nadu društva”, poručio je Ognjen Stojnić, umjetnički rukovodilac Etno- društva “Srpski sokolovi Kozare” Urije – Prijedor.

Iz Etno-društva “Srpski sokolovi Kozare” Urije – Prijedor poručuju da im je cilj da svojim radom obogate kulturno-umjetničku scenu u svom gradu, te da su njihova vrata otvorena za sve koji gaje ljubav prema njegovanju tradicije.

kozarski.com