Grad Prijedor objavio je konačne rezultate javnih poziva za subvenciju troškova đačkog prevoza za prvo polugodište tekuće školske godine za srednjoškolce čije mjesto prebivališta je od škole udaljeno više od četiri kilometra.

Uslove za subvenciju đačkog prevoza po posebnim kategorijama ispunilo je 136 đaka, a pravo na subvenciju đačkog prevoza u visini od 20 odsto od iznosa mjesečne karte 74 učenika.

Konačna lista učenika koji ostvaruju pravo na subvenciju đačkog prevoza- 20% od ukupnog iznosa mjesečne karte

U drugom polugodištu prethodne školske godine ovo pravo ostvarilo je 238 đaka ili za 28 više nego sada.

Na subvenciju od 20 odsto od cijene mjesečne karte imaju pravo srednjoškolci iz Prijedora, ako ne ostvaruju subvenciju po drugom osnovu.

Konačna lista učenika koji ostvaruju pravo na subvenciju đačkog prevoza – posebne kategorije

Na subvenciju od 50 odsto imaju pravo srednjoškolci iz Prijedora koji nemaju jednog roditelja, čiji roditelj ima status ratnog vojnog invalida ili status civilne žrtve rata ili žrtve ratne torture, kome je jedan roditelj nezaposlen, a živi u višečlanoj porodici, kao i gdje jedan roditelj samostalno izdržava dijete.

Pravo na subvenciju od 100 odsto imjau djeca bez roditeljskog staranja, đaci iz višečlanih porodica gdje su oba roditelja nezaposlena, učenici sa invaliditetom, korisnici prava na njegu i pomoć drugog lica i djeca iz porodica čiji član je korisnik stalne novčane pomoći ili prava na pomoć i njegu drugog lica.

Za đački prevoz u budžetu grada za 2024. predviđeno je 110.000 KM.

Tekst i foto ilustracija – www.prijedordanas.com