Naprijed(Banja Luka): Omarska 1:1

Kotaro ‘4 – Bataz ‘73
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Gledalaca: 250
Žuti kartoni: Gajić, Diljević, Pušić (Naprijed) Nišić Đ, Krecelj (Omarska)

Naprijed
Delić 7, Đurđić 6,5, Radić 7 (Pušić 6), Trevisan 6 (Rafael -), Domuzin 6 (Diljević -), Radoja 6,5, Kotaro 7 (Čekić -), Šupić 6,5, Kosović 6,5, Gajić 6,5, Trninić 6,5
Trener: Nebojša Anđelić

Omarska
Zgonjanin 6,5, Lajić 6 (Rastoka -), Rosić 6,5, Nišić L 6,5, Grahovac 6,5, Anđić 6,5, Lazić 6 (Bataz 7), Jaćimović 6,5, Nišić Đ 6,5, Vračar 6,5, Panić 6,5
Trener: Velimir Stojnić

Derbi jeseni završen je podjelom bodova. Naprijed i Omarska su odigrali neriješeno 1-1.

Ovim bodom, Omarska je još jedna korak bliže jesenjoj tituli, jer pet kola prije kraja ima sedam bodova prednosti.

Kao i svaki derbi, ni u ovom nije viđeno mnogo ljepote u igri, igralo se čvrsto, disciplinovano, sa malo rizika i na kraju je podjela bodova realan ishod.

Naprijed je poveo već u prvom pravom napadu.

Radić je probio po desnoj strani i centrirao loptu u šesnaesterac Omarske, na loptu je natrčao brzonogi japanac Kotaro i iz neposredne blizine doveo Naprijed u vođstvo od 1-0.

Dva minuta kasnije pokušao je i Domuzin glavom, ali je šutirao pored gola.

Rani gol je i odredio dalji tok prvog poluvremena. Omarska je imala inicijativu i mnogo veći posjed lopte, a domaćin je vrebao iz kontranapada.

Omarska je najopasnije zaprijetila u 24. minutu kada je Panić odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, Delić sjajno brani, na loptu natrčava Jaćimović, ali je Delić odbranio i njegov pokušaj.

U 34. minutu Radoja je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali tik iznad gola.

Šest minuta kasnije imao je i Rosić priliku da zaprijeti iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je i on šutirao iznad gola Naprijeda, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom, 1-0 za Naprijed.

U drugom poluvremenu očekivali su se uraganski napadi Omarske, ali to se nije desilo.

Igrala se jedna relativno mirna utakmica, Omarska je strpljivo čekala svoju priliku i dočekala ju je u 73. minutu.

Nišić Đorđe je poslao jednu odličnu dubinsku loptu, a Bataz je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu na drugu stativu i donio Omarskoj izjednačenje.

Svima u klubu je veoma drago što je ovaj vrijedan gol postigao upravo mladi Bataz, jer je svojim zalaganjem i ponašanjem i u juniorima, ali i u seniorima zaslužio da bude nagrađen jednim značajnim pogotkom.

Imala je Omarska u 89. minutu sjajnu priliku za potpuni preokret.

Vračar je izveo korner, a Nišić Đorđe je sjajno šutirao glavom, ali tik pored lijeve stative, a malo je nedostajalo da Rastoka ugura tu loptu u gol.

Ipak, sve u svemu, ne treba biti nezadovoljan, počelo je loše, završilo se dobro.

Igračima ne treba ništa zamjeriti, jer težak je raspored, prije tri dana je odigrana teška utakmica protiv Brda, tereni su teški, mokri, polako dolaze i problemi sa povredama i kartonima, ali sada je prošao najteži period.

Igrači treba da se odmore i osvježe i da spremni dočekaju prvo Modriču u nedjelju, a potom i preostale tri utakmice do kraja polusezone, pa da zajedno proslavimo jesenju titulu, jer su je zaslužili.

Na ovaj način je prekinuta serija Branka Rosića koji je na prvih 11 utakmica postigao bar po jedan gol na svakoj utakmici, ali i to je podvig vrijedan pažnje. Sigurni smo da će već u nedjelju nastaviti sjajan golgeterski niz.

FK Omarska
Foto – FK Naprijed