fkborac-sinisa sanicaninOdlični stoper banjalučkog Borca i mlade reprezentacije BiH, Prijedorčanin Siniša Saničanin, nalazi se na meti italijanskog Udinezea.

Talentovani fudbaler će 12. decembra otputovati za Udine i boravit će u kampu tima sa Friulija desetak dana, nakon čega postoji mogućnost i da potpiše ugovor.

“Istina je, u subotu idem u Italiju i u narednih desetak dana boraviću u Udinama. Biću gost na utakmici protiv Intera i trenirat ću sa prvom ekipom u tom periodu”, potvrdio je za SCsport.ba sjajni fudbaler, koji je sezonu u Borcu počeo kao stoper, a potom je silom prilika odigrao i nekoliko utakmica na poziciji lijevog beka, te se i tu prilično dobro snašao.

Udinese je poznat širom Italije, ali i Evrope kao tim koji ima izuzetno razvijen skauting, te su u prošlosti napravili nekoliko izvanrednih transfera prodajom igrača koji su kao mladi stigli na Friuli. Upravo su njihovi skauti dva puta u Banjoj Luci gledali Saničanina, a nakon njegove briljantne partije u duelu mlade reprezentacije BiH i Engleske na Koševu, odlučili su da mu ponude priliku da obuče dres popularnih Zebri.

Ukoliko se transfer realizuje, Saničanin bi ostatak sezone negdje mogao igrati kao posuđen igrač.

Scsport.ba
Foto – FK Borac Banja Luka