rtrs-zeljka cvijanovicPredsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da su za večeras najavljeni protesti u Prijedoru, koje organizuje opozicija zbog prodaje državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “LJubija”, obmanjivanje javnosti i odvlačenje pažnje od njihovih promašaja kao opozicije u Srpskoj i vlasti na nivou BiH.

Cvijanovićeva je istakla da niko ne govori kakve su ugovore pravili prije deset do 12 godina “oni koji bi danas šetali”.

“Na koji način su uvodili investitore, kakva su im prava davali i da li su možda stavljali omču oko vrata nekoj od institucija koja bi trebala da donese određene odluke, a ne može da ih donese”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da nema ničega lošeg u namjeri da se dovede investitor, otvore nova radna mjesta ili stavi u pogon nešto što nije funkcionisalo.

“Prijedor je mjesto gdje treba, kao i svuda u Srpskoj, da se otvaraju nova radna mjesta. Smatramo da je ovo način da dođemo i do dobre cijene, ali i novih radnih mjesta, pojačane privredne aktivnosti, što je u interesu Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je “Mital” važan poslodavac u Srpskoj koji zapošljava veliki broj radnika, te da Vlada Srpske ne vodi nikakve aktivnosti protiv “Mitala”, već nastoji da dođe do investitora koji mogu da osnaže ekonomsku sliku Srpske pokretanjem određene privredne aktivnosti i zapošljavanjem.

Cvijanovićeva je zaključila da nema nikakvog problema da sa predstavnicima “Mitala” razgovara i ubuduće, kao što je razgovarala i ranije o različitim temama, jer je aktivnost Vlade Srpske, a ne samo resornih ministarstava, da komunicira sa važnim subjektima.

SRNA