rudar prijedor-borac samac-rezultat (2)Rudar-Prijedor u derbiju 8.kola Prve lige Republike Srpske očekuje okršaj u Gradišci sa Kozarom.

Iako su Prijedorčani u posljednja dva zvanična meča „vezali“ poraze, 2:3 na svom terenu od Borca kojem su Banjalučanima predali lidersku poziciju u elitnom takmičenju Srpske, a potom i u šesnaestini finala Kupa BiH na gostovanju u Doboju kod Kaknja 0:1 od premijerligaša Mladosti, puni su optimizma.

Ovog ljeta u dva navrata su u prijateljskim susretima savladali Gradiščane sa 3:2 i 3:0, ali su svjesni da je novi okršaj krajiških rivala i starih znalaca u borbama za bodove, koji privlači pažnju, izazov za obje ekipe drugačije prirode.

-Dobili smo ih u dve provjere u pripremama, ali prvenstvo je nešto sasvim drugo. Ovoga puta nas očekuje mnogo teži zadatak. Kozara ima kvalitetnu ekipu, o čemu ilustruje i činjenica da su u Kupu BiH eliminisali sarajevski Olimpik. Kao i u svakoj utakmici idemo prije svega da nastavimo kontinuitet dobrih igara, a svakako da želimo pobjedu. Ukoliko svi budemo pružili maksimum i bili na nivou kojem to možemo, ni pozitivan rezultat sigurno neće izostati – istakao je 19-godišnji vezni igrač Stefan Gavranović.

rudar-prijedor-borac-jesen-11Toti, kako ga oslovljavaju saigračio, odgovoran je u svim obavezama, a jedan je od kreatora igre, izvođač kornera, najčešće i slobodnih udaraca sa strane.

Hrabri podatak da šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac nema većih kadrovskih problema.

Pored od ranije povrijeđenog Aleksandra Majdanca, koji je u prelaznom roku, kao i Slaven Kovljen, stigao u Rudar-Prijedor upravo iz Kozare, neće moći da računa još samo na Dušana Milinkovića.

Do sada pouzdani „defanzivac“ mora da pauzira zbog kazne, pošto ima tri žuta kartona.

Mjesto u zadnjoj odbrambenoj liniji, najvjerovatnije, mogao bi zauzeti Predrag Lajić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com