kk-prijedor-2016-17-ekipa-veca-1Košarkaši Prijedora pobjedom su otvorili takmičenje u prvenstu Prve lige Republike Srpsjke u sezoni 2016/17.

Prijedorčani su „u odbranu“ titule krenuli pobjedom u Banjaluci, OKK Borac: KK Prijedor 69:74 (20:20, 19:19, 13:14, 17:21).

Iako čudno zvuči da prvak RS nije zaigrao u rangu više, to je realnost mnogih ekipa pa tako i košarkaša iz „grada na Sani“ koje sa klupe vrlo uspješno predvodi mladi trener Danilo Palalić.

Naime, iako su na terenu izborili plasman u društvo najboljih bh. timova, Prijedorčani će se zbog nedostatka finansijskih sredstava i ove sezone boriti za titulu prvaka RS.

Iako se kasnilo sa početkom priprema, iako je sastav promijenjen, jer nedostaje nekoliko bitnih igrača u odnosu na prošlu, istorijsku sezonu, dovedena su dobra pojačanja, igrači koje Palalić dobro poznaje i koji su već na prvom meču pokazali da će se „uklopiti“.

kk-prijedor-2016-17-ekipa-veca-2Prijedorčani su dobro otvorili meč u „Boriku“ (0:7 i 11:20), ali se mlada domaća ekipa „trznula“ i „uhvatila priključak“ pa se u prvih 20 minuta igre vodila uglavnom izjednačena igra u kojoj niko nije imao osjetniju prednost.

Treći period je donio naizmjenične periode dobre igre a kada je početkom posljednjeg perioda domaćin poveo 61:53 činilo se da bodovi ostaju u Banjaluci.

Međutim, aktuelni prvak je zahvaljujući svojim iskusnim igračima napravio seriju 0:11, pa je tri minuta prije kraja rezultat glasio 64:67.

Do kraja su Prijedorčani u igri „koš za koš“ zadržali stečenu prednost i slavili 69:74 pred gotovo hiljadu gledalaca koliko se okupilo u banjalučkom „hramu sporta“.

Kod domaćih se košgeterski izdvojio Dragičević sa 18, dok je Barbarez postigao 12 poena.

okk-borac-kk-prijedor-jesen-1Kod izabranika trenera Palalića prednjačili su Nemanja Bilanović sa 20 poena i 3 skoka te Jovičić sa 18 poena i 10 skokova.

Vrijedi istaći i 13 poena Bogićevića od kojih su neki postignuti tokom kreiranja preokreta za pobjedu te osam poena i po pet asistencija i skokova Damjanovića.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali završnicu meča i stigli do vrijedne pobjede na startu protiv izuzetno talentovane, mlade i motivisane ekipe Borca. Bilo je tu i grešaka, neuigranosti, ali pobjedi se „ne gleda u zube“.Drago mi je da se i publika sve više „vraća“ na košarkaške terene jer „krajiški derbi“ je ljepši ako ga gleda 1.000 ljudi – rekao je Danilo Palalić, trener KK Prijedor.

On je istakao da je siguran kako će ovogodišnje prvenstvo biti jako interesantno jer se takmiči dosta kvalitetom izjednačenih ekipa.

-Pozivam Prijedorčane da ne odustaju od svojih košarkaša i da nastavimo tamo gdje smo stali u maju. Ovoga puta krećemo ponovo od početka u borbi da zaigramo među najboljim ekipa u BiH. Prvu prepreku smo savladali a druga je ekipa BN Basketa koja nam stiže već narednog vikenda. Neka publika ponovo bude naš 6.igrač i neka nas podrži – dodao je Palalić.

okk-borac-kk-prijedor-jesen-2OKK Borac: KK Prijedor 69:74 (20:20, 19:19, 13:14, 17:21)

Dvorana: Borik
Gledalaca: 1.000
Sudije: Šobot/Vranković/Damjanović

OKK Borac
Dragičević 18, Raca 7, Nikolić 6, Barbarez 12, Todorovac 11, Aničić 3, Suvara, Manojlović 5, Ćulum 2, Labus, Samardžija 2, Pejić 3

KK Prijedor
Romanić, Majkić, Bogićević 13, Damjanović 8, Stakić 2, Vuković 6, O. Bilanović 1, Lakić, Kecman, Tomić 6, Jovičić 18, N.Bilanović 20

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – borac-sport.com

okk-borac-kk-prijedor-jesen-3 okk-borac-kk-prijedor-jesen-4