Nikola Ivković bokser iz Prijedora podijelio je sa nama svoju sportsku ali i privatnu priču.Otvoreno je govorio o detaljima iz svog detinjstva i usponima i padovima u bokserskoj karijeri.

Nikola da si ponovo dijete kako bi volio da izgleda tvoje detinjstvo a kako je ono izgledalo?

NIKOLA: Nažalost kao dijete sam bio problematičan, tukao sam se i upadao u razne nevolje. A onda sam počeo da treniram boks, u koji sam ulagao višak energije koju sam imao. Volio bih da sam ranije počeo da treniram boks i da nisam tako mlad ostao bez podrške oca, bez koga sam prerano ostao.

Koliko su privatni problemi sputavali te a koliko podsticali na uspjeh i zašto?

NIKOLA: Ne mogu reći da su me sputavali, nije mi bilo svejedno, ali zbog tog sam imao veću želju da uspijem. Jer sve što te ne ubije, samo te ojača. Mislim da je smisao svakog sporta, posebno borilačkih da naućiš da ako padneš treba sto prije da ustaneš.

Zasto boks kao sportsko opredelenje ?

NIKOLA: Boks je plemenita vještina. Moj otac je volio boks , tu ljubav je prenio na mene. Preko boksa sam upoznao dosta ljudi, sa svakim svojim protivnikom sam poslije meča popio kafu. Rivali smo u ringu, van njega drugovi.

Koji su tvoji najveci usponi i padovi u bokserskoj karijeri?

NIKOLA: Kao največe uspjehe bih izdvojio da sam dva puta bio državni prvak i dva puta vicešampion u olimpijskom boksu. Naravno to što sam imao priliku da boksam sa petim bokserom Rusije u Moskvi, jer mislim da je san svakog boksera da ode u Rusiju, ipak je to najpoznatija škola boksa. Kao najveće padove bih izdvojio povrede zbog kojih sam nekad morao da pauziram, nedostatak novčanih sredstava da bih otišao na neka veća takmičenja, jer boks kao sport gotovo da nema nikakvih ulaganja od strane države.

Objasni čitaocima taj fenomen u boksu-u ringu se “bijemo”a čim sudija oznaći kraj drugari smo?

NIKOLA: Boks je sport, što znaći da sportski treba podnijeti poraz i pobjedu, nema tu “zle krvi”.

Ko je bokser čija bokserska igra je po tvom ukusu?

NIKOLA: Bokseri se ne igraju

A bokser koji ima stil borbe po mom ukusu je Mike Tayson. On je bokser koji ne boksa na bodove nego na sve ili ništa. Poznati nokauter sa 44 nokauta od 50 borbi.

Kako izgleda jedan tvoj dan ?

NIKOLA: Posao i trening i moram naglasiti stabilna emotivna veza koja mi daje snagu i volju i savjetujem svim sportistima da im to bude opredeljenje.

Poruka svim čitaocima je…

NIKOLA: Bavite se nečim sto zbilja volite, bez obzira što ne vjeruju svi u vas, vjerujte vi i nikad ne odustajte.

www.danas24.net