mira-grude-rezultat (1)U derbi susretu 4. kola Premijer lige BiH za rukometašice, ekipa „Mire“, izgubile su od ekipe „Grude-Autoherc“ rezultatom 20:27 (6:11).

Prijedorčanke su odlično počele susret i imale vođstvo od 4:1 (5. minuta) i 5:2 (10. minuta), sjajno je branila Ena Briševac a Damjanovićeva je za to vrijeme postigla 3 pogotka.

Međutim, ulaskom Anđele Milas na gol Gruđanki, tok meča je preusmjeren na stranu gošći koje do kraja prvog dijela igre prave seriju od 9:1, predvođene Andreom Prusinom.

Početkom nastavka „budi“ se Nevena Lukač pa domaće prave seriju 3:0 na koju izabranice Zlate Zubac odgovaraju istom mjerom.

Posljednju priliku da „uhvate“ priključak i ostvare pozitivan rezultat aktuelne prvakinje su imale u 50. minuti kada je bilo 17:20 ali uz nekoliko „vezanih“ odbrana Anice Gudelj i realizovanih kontranapada Gruđanke odlaze na nedostižnih 18:26(57. minuta).

mira-grude-rezultat (2)Do kraja meča postignuto je još nekoliko pogodaka za konačnih „Mira“: „Grude-Autoherc“ 20:27.

Kod Prijedorčanki, istakle su se Lukač sa 7 i Damjanović sa 6 golova dok je Briševac imala 13 odbrana. U redovima gošći Azinović je postigla 8, Braćić 7 golova, dok je Gudelj imala 9 a Milas 6 odbrana.

Iako svojim odlukama nisu uticale na rezultat, jer je ekipa iz Gruda u ovom trenutku kvalitetnija od domaće „Mire“ i zasluženo je slavila, sudijski par Tatjana Praštalo/Vesna Todorović iz Banjaluke je nekim svojim odlukama izazivao čuđenje i smijeh sa tribina ali i reakcije pojedinih igračica iz oba tabora.

S obzirom da su dvije pomenute mlade dame iz grada na Vrbasu sutkinje međunarodnog EHF ranga, nakon večerašnje utakmice bolji poznavaoci rukometa sa pravom mogu postaviti pitanje „čime su tako nešto zaslužile?“ .

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
mira-grude-rezultat (3)